joomla templates

Prerogativele mesianice ale Mantuitorului - Gheorghe Dragoman

Prerogativele mesianice ale MantuitoruluiPrerogativele mesianice ale Mântuitorului

Reflectarea doctrinei munus triplex in teologia si practica Bisericilor crestine

Autor: Gheorghe Dragoman


Prezentarea celor trei prerogative mesianice ale Mântuitorului este făcută în conformitate cu Sfintele Scripturi. Ele au fost preilustrate în Vechiul Testament şi prezentate ca împlinite în cuprinsul Noului Testament.

Lucrarea dovedeşte o profundă cercetare a temei, atât în domeniul Teologiei Biblice a Vechiului şi Noului Testament, cât şi în domeniile Teologiei Istorice şi Sistematice. În acelaşi timp subliniaza importanţa doctrinei „munux triplex” în domeniul Teologiei Practice şi a slujirii creştine.Lucrarea se bazează pe o bibliografie bogată şi diversificată şi se constituie astfel într-o reală contribuţie la dezvoltarea teologiei creştine în sferele evanghelice, căutând să aducă gloria şi cinstea cuvenite Mântuitorului

 

Lucrarea lectorului universitar dr. Gheorghe Dragoman dovedeşte o profundă cercetare a temei, atât în domeniul Teologiei Biblice a Vechiului şi Noului Testament, cât şi în domeniile Teologiei Istorice şi Sistematice. În acelaşi timp, subliniază importanţa doctrinei „munux triplex” în domeniul Teologiei Practice şi a slujirii creştine.
Lucrarea evidenţiază şi felul în care au fost înţelese demnităţile mesianice ale Domnului Isus de către Biserică în decursul istoriei creştinismului.
Dr. Vasile Talpoş
Profesor Emerit în Teologie de la Universitatea din Bucureşti şi de la Institutul Teologic Baptist


Autorul are o poziţie ştiinţifică fermă, urmărind metoda analitică. Întregul aparat științific al acestei lucrări (note bibliografice, trimiteri, citate, anexe etc.) corespunde cerinţelor ştiinţifice, fiind prezentat corect și amănunțit.
Doresc să felicit autorul pentru acele notițe bio-bibliografice ce se află de nenumărate ori la subsol, și care pot fi citite cu mult interes și de un public mai larg, ca și niște ”excursuri” enciclopedice pe marginea tratatului științific.
Prof. Univ. Dr. Juhász Tamás
Institutul Teologic Protestant din Cluj-Napoca


Importanţa şi actualitatea prezentei lucrări constă în mod esenţial în contribuţia majoră pe care aceasta o aduce la stabilirea unei înţelegeri corecte, clare şi unitare asupra lucrării Domnului Isus Cristos, reflectată prin cele trei oficii mesianice fundamentale, pe care le-a asumat în calitate de Mijlocitor înaintea lui Dumnezeu Tatăl.
Întreaga lucrare a domnului Gheorghe Dragoman este de o ţinută academică deosebită, cu accentuări potrivite şi bine alese, cu o bibliografie actualizată, completată de un aparat critic adecvat.
Prof. Univ. Dr. Pr. Iosif Bisoc, OFMConv.
Institutul Teologic Franciscan din Roman

 

Dr. Gheorghe Dragoman Dr. Gheorghe Dragoman este lector universitar la Institutul Teologic Crestin după Evanghelie „Timotheus” din Bucuresti.
Licentiat, în anul 1980, al Facultătii de Tehnologie Chimică din cadrul Institutului Politehnic din Bucuresti, si, în anul 2002, al Facultătii de Teologie Pastorală a Institutului Teologic Crestin după Evanghelie „Timotheus” din Bucuresti, a obtinut, în anul 2006, titlul de Master of Arts in Practical Theology and Ministry la TCM International Institute din Heiligenkreuz, Austria, iar în anul 2011 i-a fost conferit titlul de Doctor în Teologie la Universitatea din Bucuresti.
Din anul 1998, slujeste în cadrul Bisericii Crestine „Filadelfia” din Bucuresti.

 

Comanda Prerogativele mesianice ale Mantuitorului

Add comment


Security code Refresh

Google+